Løb

Intervalløb i Riis Skov

Intervalløb i Riis Skov

Nu er jeg jo begyndt at løbe lidt rundt med en god kammerat nede i Riis Skov et par gange om ugen, og det er faktisk det eneste jeg får løbet, hvilket jo ikke er særligt imponerende, da Riis Skov jo blot er en stor baghave.

Men vi snakkede sidst om at løbe intervaller dernede for at få lidt mere ud af træningen, men han var ikke helt hooked på at løbe de intervaller, jeg normalt løber dernede. Så jeg har delt turen op i otte mindre bidder af varierende længde og tegnet det hele ind på kort og udregnet tider baseret på en Coopertest. Det hele kan findes på www.latenights.dk/run/

Start og mål for hvert interval er placeret markante steder, så vi ikke skal ud og afmærke stederne. Ruten følger den normale gule rute, så man får løbet sammenlagt 4,7 km, og jeg anbefaler naturligvis, at man løber mandevejen rundt (mod uret) for at få størst udbytte af Djævlebakken. Vi starter og ender ved pladsen nede i bunden for også at tage lidt kropshævere.

Kort og opmåling er på baggrund af topografiske kort fra gis.aarhus.dk, så det skulle være rimeligt præcist. Tiderne er som sagt udregnet som 100% ydelse ved en Coopertest, og jeg mener, at 1 minuts pause mellem intervallerne burde være nok – måske 2 efter Djævlebakken. Har man ikke løbet en Cooper, kan man jo bare starte et sted og så sjusse sig frem til et passende niveau. Husk at intervalløb ikke er hyggeløb, men løb med meget høj intensitet (18-20 på Borgs skala).

Http://www.latenights.dk/run/

Standard