IT

Det betyder bgc3 – måske

I går kom det frem, at Microsoft stifter Bill Gates har registreret et nyt selskab ved navn bgc3, og lige siden har alle spekuleret over, både hvad navnet står for, og hvad firmaet har til formål. Der er bred enighed om, at ‘bg’ er en forkortelse af Bill Gates, men derefter er der åben slagudveksling om det resterende c3.

Der gættes på ‘Company three’, da bgc3 er det tredje selskab Bill Gates stifter (efter Microsoft og Bill & Melinda Gates Foundation). Eller Tricarbon – et stof, der findes i rummet, hvilket antyder, at Gates har et rumprojekt undervejs. Der gættes også på ‘catalyst’, da bgc3 skal være en katalysator for nye iværksætterier.

Men har man som jeg beskæftiget sig med historien bag Bill Gates og Microsoft, vil man vide, at i de tidligste dage – før Microsoft – tilbragte Gates og Paul Allen (Microsoft medstifter) al deres tid i det lokale computercenter, hvor de fik computertid mod at debugge centrets systemer. Centret hed…tada..Computer Center Corporation,  som Gates kaldte C-cubed, altså c i tredje.

Det var her det hele startede, så det er da nærliggende at tro, nu hvor han er pensioneret, at bgc3 er en nostalgisk hilsen – en homage – til Computer Center Corporation, som på en måde var katalysator for Gates og Allens videre færd mod verdensherredømmet.

At jeg ved det, skyldes at jeg i handelsskolen sammen med Thomas Reby skrev en meget omfattende rapport om netop Bill Gates og Microsoft, hvor vi var omkring det hele inkl. C-cubed.

So there you have it – husk hvor du læste det først (medmindre det ikke passer).

Standard