Militær

Der er aldrig nogen, der er blevet så våde, at de ikke er blevet tørre igen

regn

Overskriften har jeg lært af den legendariske seniorsergent på Sergentskolen i Sønderborg T.V. Klausen. Når det om onsdagen – på en 5-dages øvelse – havde pisregnet lige siden, man kørte ud af hovedvagten mandag, ALT var gennemblødt og moralen helt i bund – så samlede han delingen og sagde:

“Hør her drenge, der er aldrig nogen, der er blevet så våde, at de ikke er blevet tørre igen”.

Og mærkeligt nok så hjalp det. Ikke så meget ordene, men mere det fuldstændigt absurde i situationen – at tro en kæk lille sætning kan redde humøret på en gennemblødt soldat (en våd soldat er en sur soldat).

Hvorfor nu denne røverhistorie? Fordi jeg i dag nede i cykelkælderen under ITU møder en mand, som spørger efter den nærmeste Metrostation. Han indrømmer, det bare er fordi, han ikke gider cykle i regnvejret.

Jeg kigger på ham, smiler og siger så, at en klog mand engang har sagt, at der aldrig er nogen, der er blevet så våde, at de ikke er blevet tørre igen. Han siger, at jeg har fuldkommen ret, hvorefter han stiger på cyklen og triller af sted.

Hermed sendes en varm tanke til den sejeste senior, jeg har mødt! Må jeg en dag blive lige så god til at fortælle røverhistorier som ham!

Standard

2 thoughts on “Der er aldrig nogen, der er blevet så våde, at de ikke er blevet tørre igen

  1. Simon S. Hovedskou says:

    Hej Jonas..

    Det er super sjovt at du skriver om SSG Klausen.. Du får ham afbilledet rigtig godt.. Var så heldig selv at have ham i sønderborg i 04-05, og hold kæft nogle røverhistorier han kunne komme med..

    Hvornår var du dernede… Jeg har ledt efter en gruppe på facebook hvor jeg om muligt kan komme i kontakt med nogle af mine gamle soldaterkammerater.. det er jo efterhånden lang tid siden, og da vi jo oftest kun er på efternavn med folk, det bliver jo sjovt nok hurtigt almindeligt i hverdagen, ja.. så er folk sgu nogle gange lidt svære at finde.. og det er jo ærgeligt !!

Comments are closed.