Latenights, Personlig

En frisk start på de sene nætter

De personlige blogs er døden nær, hvor alle i dag plejer relationer og online dagbog på twitter og facebook. Det er egentlig lidt ærgerligt, da husmor-blogsene kan være ret hyggelige at følge. Altså de stærkt personlige blogs, som sjældent handler om andet end personen selv og altså ikke de nye hipster tumblr-blogs med rippet indhold fra ffffound, notcot og thecoolhunter.

Når jeg siger ‘kan være hyggelige’, så giver det jo næsten sig selv, at navlepilleriet også kan være decideret pinefuld læsning. Især når skribenten hverken kan skrive eller formår at gøre historien bare tilnærmelsesvis interessant. Samtidig er det stort set også kun kvinder, der husmor-blogger – måske deraf navnet – og selvom feminine refleksioner kan være lærerige for en singlefyr, så er det jo lidt fesent, at ens feedreader er fyldt op med kvindeskriblerier.

Det er en udfordring, jeg har valgt at tage op. Efteråret byder i forvejen på forandringer i form af nyt job (mere om det senere), og jeg har således valgt at give min blog en frisk start og vil fremover forsøge mig som ‘rigtig’ blogger.

Det betyder først og fremmest flere indlæg, men også mere personlig vinklet – hverdagsrefleksioner om man vil. Forhåbentligt holdt på et læseværdigt niveau. Samtidig vil jeg forsøge at skære ned på sarkasmen og ironien, da det jo som bekendt er forsvarsmekanismer – og mantraet skal nu være ærlighed og åbenhed. Det er dog stadig mine to stærkeste humoristiske virkemidler, og det skal jo helst stadig være sjovt…

Målet er naturligvis flere læsere og mere feedback – måske endda fra kvinder. Because I am single and I will date you – if you ask nicely!

Og apropos kvindelige husmor-bloggere så bør du læse disse: Stinestregen, Infotainer, Dancing hell, What you see og Birdie nam nam (*edit* altså ikke fordi de nævnte er husmødre! Det er en reference til genren! Undskyld!)

Foto: David Reece

Standard

2 thoughts on “En frisk start på de sene nætter

 1. Oh, du skal nok få din feedback så.

  HUSMOR-BLOGGERE! Er dét min genre!!!? Eeeh, have we met? Har skrevet sammenlagt to indlæg om mit hjem… Jeg foretrækker betegnelser som det helt simple ‘blogger’. Måske ‘hverdagsblogger’, selv om det er lidt en pleonasme? Hvorfor skal du klistre både ‘kvinde-‘ og ‘husmor’-på? Føler mig i kategori med både barsels-, krea- og mommybloggerne. Og gammel. And that’s not good.

  Men når dét er sagt. TAK for linket!

  D.

 2. Jeg har jo sagt undskyld!?

  Det er jo blot etiketter på en overordnet genre – ikke noget personligt. Men for at ramme aldersgruppen bedre, er cosmo-blogger måske bedre? :)

  ‘Hverdagsblogger’ eller notesbøger over hverdagen, som Stinne Bille kalder dem, er måske et mere neutralt ord – men husmor-blogger lyder bare bedre!

  Husk at husmor-blogger nu er et prædikat, jeg putter på mig selv. Mere ydmygende bliver det vel ikke for en højtuddannet, karriereorienteret single-fyr sidst i 20’erne?

Comments are closed.