Men han har jo ikke noget på…

Men han har jo ikke noget på…

Kildevand er et stort fupnummer! Jeg forstår ikke, hvordan nogle mennesker betaler 17-18 kr for 1½l vand i den tro, at det smager bedre end det vand, der kommer ud af vandhanen, hvor du kan få flere kubikmeter til samme pris. Hallo, det er vand, det smager ikke af noget!! Det er simpelthen selvbedrag af værste skuffe!

Men det stopper ikke her. På finere danske restauranter, som fx Kong Hans bygges vandkastellet endnu større. Skal den i forvejen overprisede menu ledsages af lidt H2O, så koster det ikke mindre end 75kr, men så er flasken også designet af Calvin Klein…

Det får jo Perrier og Kildevælds priser til at ligne noget man køber i Søstrene Grene. Evian giver dog ikke så let op og har gudhjælpemig lanceret en årgangsvand i en flakonlignende skulptur til samme 75kr, hvor indholdet i øvrigt ikke er spor anderledes end det, de sælger i plastikflaskerne.

Kildevandsproducenterne reklamerer – og retfærdiggør deres priser med, at det er særligt rent vand fra underjordiske kilder, som det har taget naturen mange hundrede år at filtrere. Det lyder jo meget fint, men hvor tror de, at det vand, der kommer ud af hanen, kommer fra? Tappet direkte fra Aarhus havn? Måske lige med undtagelse af Køge, som tapper vand lige fra rensningsanlægget, så kommer vandet da fra selv samme underjordiske kilder og er lige så længe undervejs, men det lyder da meget godt på TV.

Men hvis folk gerne vil smide penge væk, så står jeg bestemt ikke tilbage for nogen, og jeg har således lanceret mit eget virtuelle kildevand, som jeg kalder Kejserens Nye Klæder. Det koster vejledende 500 kr. for 25 cl og er tappet direkte fra vandhanen (ikke i Køge). Kontakt mig for nærmere oplysninger.

(*Opdateret januar 2007 – en af de to artikler, som fik mig ansat på Innovation Lab – den anden kan læses her)

2 Replies to “Men han har jo ikke noget på…”

Comments are closed.