K til S, A til C?

K til S, A til C?

Iflg. en artikel fra Berlingske, så rækker Helle Thorning-Schmidt nu hånden ud til de konservative i et (desperat?) forsøg på at skabe splid mellem Ibber og Akke i dansk politik – De konservative og Venstre.

Nu er jeg erklæret konservativ – og samtidig god liberal, så som udgangspunkt vil tanken om samarbejde med “de røde” være fuldstændig uhørt! Men nu har jeg tænkt lidt over det, og rent partistrategisk vil det måske slet ikke være så dumt.

For det går historisk dårligt for Bendt & Co. Partiet er blevet opslugt i samarbejdet med Anders Fogh og har fuldstændig mistet deres identitet. Ingen kan skelne konservativ politik fra Venstre ditto, og ved man overhovedet, hvem der er medlem af hvilket parti? Hvilket af de to partier tilhører fx Per Stig Møller, Brian Mikkelsen og Lene Espersen? Selv jeg kommer helt i tvivl…

De Konservative mangler altså at fremvise noget selvstændighed – at de ikke bare er Anders Foghs skødehund, som logrer med halen hver gang far Anders taler. Og det skal altså være drastisk! Noget som kan genetablere Det Konservative Folkeparti som et politisk fyrtårn med kæmpe boller og mod til at gøre, hvad der kræves!

Der vil et skifte til Socialdemokratiet måske være løsningen. Det vil være så friskt og så uventet, at det måske kan vække både parti og vælgere fra den tornerosesøvn, de i øjeblikket befinder sig i. For der skal snart til at ske noget – ellers frygter jeg for partiets fremtid.

Men uden de konservative så taber højrefløjen jo, og Danmark bliver socialistisk? Tjah, men med en alliance bestående, af Socialdemokratiet, De Konservative, De Radikale og Ny Alliance, så behøver man jo ikke at høre på dagdrømmerne i SF og Enhedslisten. I praksis er dansk politik i forvejen så midtsøgende , at det i realiteten er ligegyldigt om statsministeren er liberal eller socialist.

Ligesom amerikansk politik, så handler det primært om image i dag, og der er jeg bange for, at Helle Thorning-Schmidt er ved at få krammet på Anders Fogh. Det vil stadig være højst usandsynligt at hun vinder valget, men skulle jeg spille på det, så satte jeg mine penge på Helle Thorning som ny statsminister. Ikke kun fordi oddsene ville være rigtigt gode, men også fordi det slet ikke er utænkeligt længere…

Men Bendt: Uanset hvad du vælger, så har du stadig min konservative stemme. Men overvej det lige en ekstra gang – jeg tror det kunne blive et hit!

Omtalte artikel fra Berlingske.dk