Postevand på flaske – er det dobbelt hykleri?

Postevand er så trendy, at det kan sælges på flaske

Kildevand på flaske er en af marketingbranchens større succeser i nyere tid. At bilde folk ind, at noget er bedre, fordi det sælges i en smart flaske og koster tusind gange mere end et identisk produkt, der bogstaveligt talt flyder i hanerne. Men nu vender stemningen takket være global opvarmning, og de første til at malke trenden er Tap’dNY, som sælger postevand – på flaske!

For indrøm det bare – du kan ikke smage forskel på dyrt kildevand og postevand (nej, du kan ikke), det handler kun om brand value – eller signalværdi, når du drikker vand med en etikette. Derfor er det faktisk godt set at hælde postevand på en smart flaske, der skriger “statement”, og sælge det som det grønne alternativ.

Tap’dNY er New York tappet postevand pakket lækkert ind – til New Yorkere. For argumentet lyder – og har altid lydt: Hvorfor bruge ressourcer og brændstof (som laver sort røg med CO2 i) på at fragte kildevand fra Norge, Fiji eller Uralbjergene kloden rundt, når vandet i hanen er lige så godt?

Det spørgsmål er det efterhånden blevet vanskeligere at argumentere imod, og nu er der et produkt til dem, for hvem vand i et glas stadig ikke smager helt så trendy, som det med en etikette omkring.

Tiderne er nemlig skiftet, og hvad der før var højeste mode, firehjulstrækkere, privatfly og nu også kildevand, er i dag rene samfundsfjender. Også på Innovation Lab kan vi mærke de nye vinde. Webredaktøren har i sin øko-hippie-identitet længe plæderet for afskaffelsen af vores “corporate labelled water” og har nu endelig fået sin vilje. Flaskerne er røget ud, og kanderne er sat på bordet!

Vi synes, Tap’dNY er helt genialt og har for år tilbage fået næsten samme idæ. Men omvendt kunne man også sige, at hvis de, der køber kildevand på flaske, er naive ofre for åbenlys markedsføring, hvad så med dem, der køber postevand på flaske?

Tap’dNY sælges lokalt i kasser af 24 styk til det, der svarer til 7-8 kr. flasken, og hvis du forsøger at skaffe noget hjem til Danmark – så har du slet ikke forstået noget som helst!

via The Dieline