WordPress spam fra Opgaveformidling.dk

Der er én ting, man kan være helt sikker på følger med sin WordPress blog: Spamkommentarer! Det tager i gennemsnit 30 sek. fra man opretter sin blog, til de første spamkommentarer tikker ind. Nuvel det er jo derfor WordPress’ bedste ven Akismet eksisterer (spamfilter).

Men i dag tikkede der denne kommentar ind fra Opgaveformidling.dk, som ellers skarpe Akismet ikke fangede. En spamkommentar på dansk! Ikke en dårlig oversat kommentar fra et obskurt udenlandsk foretagende, men fra noget der næsten ser helt reelt ud – næsten.

Afsender er et site ved navn Opgaveformidling.dk, som angiveligt formidler kontakt mellem kunde og håndværker. Der er ingen links i teksten, hvilket nok forvirrede Akismet, men den helt neutrale besked “Tak for info, kigger ind igen”, som man har set så mange gange på engelsk, afslører, at der er ugler i mosen.

Da jeg ikke har set den type Spam fra danske foretagender før, bliver man i tvivl om, der rent faktisk sidder en person og tapper løs i kommentarfelterne, eller om der som sædvanligt er tale om en bot. Et IP tjek viser dog, at den er sendt fra noget, der hedder wordpressmassinstaller.net – og hvis navnet ikke er afslørende nok, så er det et værktøj til at massespamme wordpress blogs.

Et opslag på Opgaveformidling.dk afslører ikke umiddelbart noget fusk. Domænet er ejet af en Jacob Jensen fra Hvidovre, men jeg kan ikke finde mishagsytringer om forretningsmetoderne. Det er dog et faktum, at de anvender botter til at spamme WordPress blogs, så helt rent mel i posen har de nok ikke…

Sitet er i øvrigt selv en WordPress blog, men de har paradoksalt nok slået kommentarsporet fra, så de ikke kan rammes af deres eget våben. Indlæggene er alle forsøg på at få høje pagerank i søgemaskiner på ord som fjernvarme, udhus, terrasse osv. ved tydelig brug af keywordstuffing.

Linket i kommentaren går til indlægget om fjernvarme, og ankerteksten altså afsenderen er da også ‘Fjernvarme’. Det er lige efter bogen, men desværre for Opgaveformidling praktiserer jeg rel=nofollow på Latenights.

Jeg har ikke slettet kommentaren fra Opgaveformidling.dk, selvom det tydeligvis er spam – men derimod accepteret den for at vise, hvad jeg egentligt snakker om. Desuden er hele dette indlæg kun skrevet for at kæde Opgaveformidling.dk sammen med spam – læg mærke til hvordan jeg selv har keywordstuffet indlægget med ordene Opgaveformidling.dk og spam.

One Reply to “WordPress spam fra Opgaveformidling.dk”

  1. Det er nok lidt sent at svare på dette indlæg, men har selv lige oplevet en kommentar gå gennem Akismet, og tænkte jeg lige ville nævne at der i går blev udgivet et nyt spamfilter til WordPress som får bugt med alle spambots. SpamTask hedder det, og kan findes på:

    http://wordpress.org/extend/plugins/spamtask/

    Og så er det danskere der har lavet det. ;)

Comments are closed.